Wie is Cattery Easy Blues?

Wie ben ik?

Ik ben Chantal (1970) en ik woon in het zuiden van het land. En met het zuiden bedoel ik dan ook het echte zuiden namelijk in Zuid-Limburg. Ik woon daar met mijn 7 katten (6 kastraat Britse dames, 1 kastraat Britse heer), mijn hondje Twiggy en mijn 2 kids, Yorian (2001) en Yannicka (2002). Verder hebben we ook nog een schildpadje in huis. Het is een gezellige bende hier!

Wat betekenen onze katten voor ons?

Onze katten, onze huisdieren zijn deel van ons gezin. Er is geen andere manier om het te zeggen, ze zijn belangrijk, delen lief en leed met ons en zijn (zeker op de “leed”-momenten) onze steun en toeverlaat 😉 Kortom de katten zijn onlosmakelijk met ons verbonden.

Ik fok al sinds 1998 en ik heb er altijd enorm veel plezier aan beleefd. Sinds 2012 heeft mijn leven een andere wending genomen, ineens stond ik overal alleen voor. Maar ik heb besloten om zeker niet te stoppen met het fokken. Lief en leed… Ik heb voor mijzelf, mijn kinderen en mijn katten (en de rest van de beesten) een nieuw huis gezocht. Een plek waarvan ik dacht dat we daar samen opnieuw gelukkig zouden kunnen worden. En ja, dat heb ik gevonden.

In eerste instantie heb ik moeten besluiten om mijn cattery iets in te krimpen. Vier fokpoezen, vier nesten per jaar, in dit kleinere huisje? Dat vond ik niet echt verantwoord. En halverwege 2016 heb ik vanwege de leeftijd en de gezondheid van mijn poezen besloten om ook mijn laatste fokpoezen te steriliseren. Dat betekent voorlopig dat ik geen fokpoezen meer heb en dus ook geen kittens meer zal krijgen. Mijn huis is even ‘vol’ en van herplaatsen is geen sprake. De cattery heeft dus even een pauze en ik zie wel wat de toekomst zal brengen.

Mijn katten leven samen met ons in huis en hun terrein is de hele benedenverdieping. Bij droog weer mogen ze vrij in de tuin loslopen, die ze vanuit het kattenluikje in de keukendeur kunnen bereiken. De tuin heb ik helemaal “kat-vriendelijk” gemaakt, hetgeen betekent dat ze er op geen enkele wijze uit kunnen om de grote (boze) wereld in te trekken… Ook kunnen er geen andere katten in onze tuin komen, nou ja, kunnen? Het kan natuurlijk altijd, maar ze zullen het niet wagen!

Uiteraard worden de katten verwend, als ik het niet zelf doe, dan doen de kinderen het wel! Ze krijgen veel aandacht en goede zorgen (we gaan regelmatig naar de dierenarts voor controles, testen en entingen).